Bloemen

Gisteren was mijn laatste dag op de communicatieafdeling van gemeente Landgraaf. Drie maanden lang, twee dagen in de week ging ik geen enkele keer met tegenzin. Zelfs niet toen ik om 7.15 uur moest aantreden voor een uitstapje met de wethouder. Als tekstschrijver neem je natuurlijk afscheid met een toepasselijke tekst. Het werd deze:

Hallo allemaal,

Het is echt waar dat de tijd vliegt als je het ergens naar je zin hebt. Voor mijn gevoel kwam ik hier vorige week binnen. Twee keer met mijn ogen knipperen en drie maanden zijn voorbij. Het lijkt die reclame van Tempo Team wel. Gemeente Landgraaf is een warm bad. Wat een leuke mensen, van de je en de jij en de doe maar gewoon en loop maar binnen. Ik kon meteen inloggen en aan de slag (nog niet eerder meegemaakt bij een gemeente, pluspunten!) en kreeg ook meteen het volste vertrouwen om het ene na het andere onderwerp te verslaan.

“Hier zijn de inloggegevens van Facebook en Twitter, hier zijn de dossiers waar we aan werken, leef je uit.” Ik werd er blij van. Ik schreef met veel plezier over onder andere subsidies, vergunningen, de BOR, het MOB, NIX18 en de Open Monumentendag.

Jammer dat het er weer op zit.

Als we elkaar vandaag niet meer zien, komen we elkaar wellicht ergens anders tegen. Ik werk veel voor gemeenten (Maastricht, Sittard-Geleen) en ik ben veel in deze regio te vinden, onder andere als projectleider van Fairtrade Parkstad.

Mocht je eens willen lezen wat ik allemaal uitspook, neem dan een kijkje op mijn zakelijke Facebookpagina (https://www.facebook.com/LiekeSchrijft/). Wie nog niets op het programma heeft staan 23 en 24 september, kom vooral naar het grensoverschrijdende documentairefestival Docfest (https://www.facebook.com/docfestmaastricht/) waar ik me ook met de communicatie bemoei. Dan heb je kans dat je mij tegenkomt als interviewer van filmmakers, of als wijnschenker achter de bar en dat wil je natuurlijk niet missen.

Edith en Sylvia, bedankt voor dat eerste gesprek, waar ik redelijk onvoorbereid en een tikkeltje chaotisch naartoe kwam en heel snel moest beslissen. Het was het begin van een paar fijne dinsdagen en vrijdagen. 

Allen, bedankt voor de leuke klussen die mijn kant op kwamen en bedankt dat ik gewoon ik kon zijn en dat dat prima was.

Ik ga vanmiddag even wat lekkers halen, dus kom gerust langs om te snoepen. Laat het me vooral ook even weten als ik nog iets voor je kan/moet doen vandaag.

Lieke