Bijna december, het is toch niet waar?
Ja, het is echt weer die tijd van het jaar.

Sinterklaas is in het land en dat zullen we weten.
We blijven maar doorgaan met pepernoten eten.

Cadeaus ingeslagen, heel wat knutselwerk verricht.
Discussies gevoerd over Piet met een roetveeggezicht.

Maar op het laatste moment sla je helemaal dicht.
Chips, hoe schrijf ik nou dat Sinterklaasgedicht?

Er was eens…

Lang geleden woonde ik nog bij mijn ouders. Op een bepaalde leeftijd veranderde pakjesavond van verwachtingsvol liedjes zingen voor de open haard (ja, bij ons konden de Pieten echt door de schoorsteen) naar zelf een surprise maken. Wat haatte ik die surprise. Ik lijmde steevast mijn vingers aan elkaar en had de verfspatten tot in mijn haar. Het schrijven van het bijbehorende gedicht, maakte al die ellende weer goed. We deden allemaal mee. In onze gedichten stonden we stil bij gebeurtenissen van het afgelopen jaar en namen we elkaars eigenaardigheden op de hak. Vooral mijn vader was een kei in het schrijven van grappige en vileine gedichten. Op de voet gevolgd door mezelf, vond ik. Een paar jaar geleden kwam ik erachter dat de leuke jongen uit de trein er ook goed in is, toen hij een prachtig rijmepos voor me schreef over een e-reader.

Heb jij net zo’n hekel aan rijmen als ik aan surprises maken?

Laat het schrijven dan aan mij over. Ik zorg voor een (Nederlandstalig) Sinterklaasgedicht op maat, binnen drie werkdagen in je mailbox. Vul het formulier in en ik ga voor je aan de slag. Een gedicht van minimaal 12 en maximaal 24 regels kost €10,- exclusief btw. (Voor een tientje ben je mijn vriendje, zoals onze favoriete marktkoopman zegt als we op vrijdag vis gaan halen).

Kerst- of nieuwjaarsrijm

Vier je geen pakjesavond en schuift de knutsel- gedichten- en familievreugde op naar kerst of nieuwjaar? Dan schuift mijn gedicht gewoon met je mee. Tot op zijn laatst 3 januari kun je een gedicht bestellen, dat je dan uiterlijk op 6 januari in je mailbox hebt.

Fijne feestdagen

Maak er iets gezellig van, van dat samenzijn met mooie woorden en in goed gezelschap.