Lekker freubelen. Kraaltje voor kraaltje en knoopje voor knoopje.

Wat ik behalve schrijven en lezen nog meer graag doe? Koffie drinken, reizen, koken, eten, wandelen, borrelen, zwemmen en sinds de eerste lockdown sieraden maken.

Ik ben geen professionele sieradenontwerper of -maker, maar ik kan mijn hoofd heerlijk leegmaken als ik met kralen en draad bezig ben. Armbandjes, enkelbandjes, kettingen, hangers en oorbellen. Daar verdien ik niets mee en dat is ook niet de bedoeling. Met de opbrengst koop ik nieuwe materialen en de rest gaat naar goede doelen (zoals de goede doelen van mijn vrienden van De Zwarte Kat, die met de opbrengst van hun sieraden projecten op Lesbos steunen).

Sommige sieraden die op de foto staan, zijn niet door mij, maar door mijn creatieve mama gemaakt. Zij is veel handiger met haar handen dan ik en kan ook goed schilderen, beeldhouwen, breien, haken, dingen ophangen, aansluiten en in elkaar zetten. Bovendien heeft ze ook nog eens een super goed ruimtelijk inzicht. Het freubelen met kralen heb ik een beetje geërfd, de rest van haar handigheid en inzicht helaas niet.

Een productfotograaf ben ik niet, zoals je ziet. Dus kom vooral eens binnenlopen in het Werkgebouw, Tapijn 24 in Maastricht. Mijn armbandjes en kettingen zijn te koop in de Toonzaal (open op zaterdag en zondag tussen 12.00 en 17.00 uur). Prijzen variëren van 5 tot 10 euro. Wil je echt iets bijzonders en professioneels, dan koop je – als je er toch bent – voor iets meer geld de sieraden van Loet Gescher en Marjos van Gestel.

Wie mij kent, weet dat ik dol ben op sieraden en er altijd veel draag. Van badeendjes en kikkers in mijn oren tot blinkend zilver om mijn vingers en kleurrijke kralen om mijn nek. Veel van mijn ringen en hangers komen van Harry Schreven. Neem zeker eens een kijkje in zijn atelier/werkruimte.

Als je iets ziet dat je leuk vindt en je geen tijd hebt om langs te komen, stuur ik het natuurlijk graag naar je op.

Oorbellen en hangers