Lekker freubelen; sieraden maken

Wat ik behalve schrijven en lezen nog meer graag doe? Onder andere reizen, koken, eten, wandelen, borrelen, zwemmen en sieraden maken.

Ik ben geen professionele sieradenontwerper of -maker, maar ik kan mijn hoofd heerlijk leegmaken als ik met kralen en draad bezig ben. Armbandjes, enkelbandjes, kettingen, hangers en oorbellen. Daar verdien ik niets mee en dat is ook niet de bedoeling. Met de opbrengst koop ik nieuwe materialen en de rest gaat naar goede doelen (zoals de goede doelen van mijn vrienden van De Zwarte Kat, die met de opbrengst van hun sieraden projecten op Lesbos steunen).

Sommige sieraden die je hier ziet, zijn niet door mij, maar door mijn creatieve mama gemaakt. Zij is veel handiger met haar handen dan ik en kan ook goed schilderen, beeldhouwen, breien, haken, dingen ophangen, aansluiten en in elkaar zetten. Bovendien heeft ze ook nog eens een super goed ruimtelijk inzicht. Het freubelen met kralen heb ik een beetje geërfd, de rest van haar handigheid en inzicht helaas niet.

Een productfotograaf ben ik ook niet, zoals je ziet. Dus kom vooral eens binnenlopen in het Werkgebouw, Tapijn 24 in Maastricht. Alles kost € 5,- per stuk, of in het geval van oorbellen, per paar.

Als je iets ziet dat je leuk vindt kun je ook op de knop drukken en me een berichtje sturen.

Neem contact op

Voor professioneel werk, ga ik zelf altijd naar Harry Schreven, van wie ik diverse zilveren ringen en hangers draag. Of naar Loet Gescher, die net als ik in het Werkgebouw zit, en kleurrijke sieraden maakt van hergebruikt plastic.

Armbanden en enkelbanden

Kettingen

Oorbellen en hangers