Op 1 maart verhuisde ik van De WERKplaats naar Het Werkgebouw. Van een zakelijk gebouw met veel licht, degelijk kantoormeubilair, een grote keuken, hippe barkrukken en airco naar een ongeïsoleerde loods in de categorie houtje touwtje. En toch ben ik super blij dat ik hier zit. Want hier gebeurt het! We werken samen, helpen elkaar, leren van elkaar. We drinken liters thee en koffie samen. Wie hier binnenkomt en hier niet werkt, heeft iets moois nodig van goede kwaliteit. Van taart tot tafel. Van balustrade tot inbouwkast. Van glas-in-loodraam tot ketting. Van poster tot banner. Van jurk tot tas. En vanuit mijn chalet of boomhut kan ik dat allemaal bekijken. Werkgebouwer Rob van Acker schreef een super leuke tekst over mij op de Facebook-pagina van Het Werkgebouw. Hij maakte ook de foto’s.

 

 

 

 

 

 

 

14 mei 2019 – Toen er ruim twee maanden geleden een ruimte vrij kwam om te verhuren, meldde zich niet alleen taartenbakster Tamara aan, maar ook Lieke Rijkx, tekstschrijfster. Lieke was voor Het Werkgebouw geen onbekende, want ze heeft de teksten geschreven voor onze website en informatiebrochure. Omdat we enthousiast waren over beide kandidaten, zijn we op zoek gegaan naar een plekje om ook Lieke te huisvesten. Gelukkig had ze aan een paar m2 voor een bureau genoeg. Nu zit er dus in het knusse kantoortje boven de metaalwerkplaats ook een tekstbouwer. En wie zich afvraagt of tekstschrijven wel een ambacht is, zou moeten zien hoe Lieke van een droog onderwerp of rammelende tekst iets moois metselt.

Lieke is al sinds 2008 werkzaam als zelfstandig tekstschrijfster met een breed scala aan klanten; grote bedrijven, overheid, organisaties, ZZP’ers en ook Het Werkgebouw. Lieke noemt zichzelf non-bèta, maar is misschien juist daarom goed in het schrijven over droge technische onderwerpen in begrijpelijke taal.

Lieke heeft gekozen om zich aan te sluiten bij Het Werkgebouw vanwege de reuring, de nabijheid van collega’s uit andere creatieve vakgebieden, de voelbare energie. Gelukkig is Lieke ondanks de herrie uit de werkplaatsen prima in staat om niet afgeleid te raken bij het smeden van een pakkende tekst. En mooi dat er bij Het Werkgebouw op zonnige dagen ook een flexplek is aan de picknicktafel.