Is het professioneel om op mijn bedrijfspagina te zetten dat mijn privéleven een beetje in het honderd loopt omdat het chaos is in mijn hoofd? En dat Lieke Schrijft daardoor vol zit? Misschien niet, maar eerlijk duurt het langs. Liever mijn feilbaarheid en kwetsbaarheid tonen dan (te) hoge verwachtingen wekken.

Ik neem voorlopig geen nieuwe opdrachten aan. Ze passen niet in mijn hoofd en niet in het aantal werkuren op een dag. Een aantal “incidenten” van vlak voor en vlak na de vakantie (die heerlijk, zalig en genieten was, samen met de leuke jongen uit de trein, maar die blijkbaar niet voldoende heeft geholpen) ter illustratie:

  • Ik gooi het laatste hoestpilletje in de prullenbak in plaats van de lege strip.
  • Ik laat mijn koffie koud worden.
  • Ik loop naar de schuur voor een pak melk en neem een fles sinas mee terug.
  • Ik vind mijn sleutels na een lange zoektocht op de deur van de schuur.
  • Ik laat mijn jas in het kleedhokje van het zwembad hangen. Gelukkig is er iemand zo aardig ‘m bij de kassa af te geven.

Dat ik ergens naartoe loop en niet meer weet wat ik ging doen of pakken, komt vaker voor. Dat ik mijn sleutels kwijt ben ook. Maar nu is het anders. Irritanter. Verwarrender. Frustrerender. Als ik kwaliteit wil blijven leveren – en dat wil ik héél graag – kan ik er even geen opdrachten meer bij hebben.

Grens

Voor de vakantie had ik veel diensten voor WijLimburg (7 verhalen per dag) en veel piket voor Chemelot (24/7 bereikbaar), omdat ik in de zomer altijd veel van collega’s overneem die in het hoogseizoen met vakantie ‘moeten’ vanwege de kinderen.

Direct na de vakantie begon ik aan een grote, nieuwe opdracht voor minimaal twee jaar. Ik werk 16 uur per week als onderzoeker/communicatiemedewerker aan een Europees project rondom rampencommunicatie. Naast al mijn andere opdrachten. Stuk voor stuk leuke, uitdagende, leerzame opdrachten. Maar er zit blijkbaar een grens aan de hoeveelheid werk die ik aankan.

Ik haal nog steeds mijn deadlines en lever goede teksten. Dat moet absoluut zo blijven.

Topcollega’s

Dus. Heb je met spoed een pakkende tekst nodig, dringend behoefte aan advies over een communicatiecampagne, of heb je nood aan een eindredacteur voor de puntjes op alle i’s? Dan kan ik je met liefde en plezier een aantal topcollega’s aanraden (jullie weten wie jullie zijn 😉 ). Kwaliteit gegarandeerd. En als ik over een paar weken alles weer op de rit heb, schrijf ik héél graag weer voor je.

Liefs,
Lieke