Als de digital nomad die ik ben, ging ik pasgeleden op workation.

Hippe termen om aan te duiden dat je in sommige gevallen als zzp’er overal je werk kunt doen. Dus ook in Nice, waar ik op Paasmaandag naartoe vloog.

Ik wilde bij terugkomst een zakelijke blog schrijven met tips over het werken op een andere plek. En of de voordelen van het alleen zijn, het betere uitzicht en – als het goed is – het mooiere weer opwegen tegen de nadelen dat je ondertussen ook meer geld uitgeeft dan thuis. Maar toen ik aan mijn blog begon, werd het nogal een persoonlijk verhaal. En verhuisde ik mijn overpeinzingen naar mijn persoonlijke pagina.

De korte samenvatting: Ik werkte hard. Vooral op het balkon dat bij mijn tijdelijke onderkomen hoorde. Maar soms ook in bed. Of op een terras. Ik werkte in een ander ritme dan thuis. Eerder beginnen, eerder stoppen.

Hoe dan ook. Heb je de mogelijkheid om je werk overal te doen, ga dan zeker eens naar een totaal andere plek dan je eigen werkkamer. Ik kan het je van harte aanbevelen. En misschien schrijf ik een volgende keer over de do’s and dont’s van zo’n alternatieve werkplek.