Ik ben Lieke Rijkx, tekstprofessional met jarenlange schrijfervaring. In 2003 afgestudeerd als journalist en in 2011 nog eens afgestudeerd als communicatie- en informatiewetenschapper. In 2008 werd mijn bedrijf Lieke Schrijft geboren. Sinds 1 januari 2017 ben ik voltijds zelfstandig ondernemer.

Mijn schrijfstijl is duidelijk, lekker leesbaar en ontdaan van zo veel mogelijk jargon. Mijn motto is ‘als je adem kunt halen, kun je ook een punt zetten’. Daarmee bedoel ik dat ik niet houd van lange zinnen met veel komma’s.

Alle soorten tekst

Ik schrijf verhalen, blogs, verslagen, recensies, persberichten en speeches voor uiteenlopende opdrachtgevers uit het bedrijfsleven, de non profit sector en de overheid. Ook houd ik voor diverse bedrijven de social media bij. Daarnaast ben ik eindredacteur, communicatieadviseur en woordvoerder.

Jouw verhaal

Er zijn allerlei manieren om jouw verhaal op een goede en originele manier te vertellen. Ik weet waar een goede tekst aan moet voldoen, hoe een kop de aandacht trekt en waarom lezers afhaken of doorlezen. Het belangrijkste is dat je je eigen verhaal vertelt (laat vertellen) in de taal die bij jou en je doelgroep past.

Van dagboek tot bedrijf

Schrijven zit in mijn bloed. Mijn eerste dagboek dateert uit 1989, het jaar dat ik 9 werd. Daarna begon ik verhalen te schrijven om voor te lezen in het kringgesprek op school. De kinderboeken in de bibliotheek had ik tegen die tijd al bijna allemaal uit. Ik las en schreef graag, maar had geen ambities om tekstschrijver te worden. Ik wilde immers Ronja de Roversdochter worden, of Pippi Langkous.

Op de middelbare school haalde ik hoge cijfers voor talen, geschiedenis en aardrijkskunde. Voor de bètavakken regende het onvoldoendes. Daarom ben ik er trots op dat ik wekelijks op pad ben voor ICT’ers, petrochemische bedrijven, aannemers en techneuten. Ik schrijf zelfs begrijpelijke teksten over onderwerpen die ik niet helemaal begrijp. Een kwestie van goed luisteren en de juiste vragen stellen.

Doe wat je leuk vindt

De belangrijkste les die ik als ondernemer heb geleerd, is om mijn hart te volgen. Dat is ook mijn tip aan jou: durf te specialiseren, doe waar je goed in bent en waar je plezier uithaalt en de rest volgt vanzelf. Probeer af te stoten of uit te besteden wat je vervelend vindt of waar je van wakker ligt.

Word je moedeloos als je alleen maar denkt dat je zou moeten gaan bloggen? Lig je ‘s nachts wakker omdat je social media in coma ligt?

Bel me, mail me of kom bij me langs.