Ik heb het heel goed getroffen met mijn lief. Om allerlei reden. Eén ervan is dat hij graag strijkt, iets waar ik zelf een hekel aan heb. Tijdens het wegwerken van een enorme berg schone was, begint hij ineens hard te lachen. Zouden er echt mensen zijn die een broek over hun hoofd trekken of om hun middel binden als er niet op staat dat het een broek is?

broek
Hier wordt een woord gebruikt om iets aan te duiden dat geen aanduiding behoeft. Dat vind ik grappig. Veel minder om te lachen, vind ik van die parapluwoorden waar bepaalde mensen voortdurend mee strooien, ook (of juist) zij die niet precies weten waar het over gaat.

We slaan tegenwoordig alles op in de cloud, een omgeving waar maar heel weinig mensen zich een voorstelling van kunnen maken. Laat staan dat mensen zich afvragen hoe veilig het is om persoonlijke gegevens aan een wolk toe te vertrouwen. Big Data, is ook zo’n technologische term waarmee we om onze oren worden geslagen. Waar de term eigenlijk voor staat, is door menigeen uit het oog verloren, net als wat je er eigenlijk mee kunt.